Inchirieri Robe - Festivitate Absolvire - Robe Absolvire
festivitati absolvire
robe absolvire inchirieri robe absolvire inchiriere robe liceu inchirieri robe liceu inchirieri robe facultate robe facultate gradinita robe gradinita inchirieri robe gradinita inchirieri robe absolvire inchirieri roba toga diploma absolvire

inchirieri robe festivitati absolvire

roba toca
esarfa
diplome
absolvire
invitatii profesori fotografii absolvire filmare
absolvire
albume
absolvire
bal
absolvire
preturi contact


Momentul special acordarii diplomelor de absolvire este marcat prin utilizarea unor simboluri semnificative: vestimentatia traditionala pentru absolventi (roba si toca), spectrul de ceremonie si drapelul institutiei de invatamant.
Utilizarea robelor ca vestimentatie specifica ceremoniei de absolvire are o traditie de aproape 800 de ani, provenind din Europa Medivala. In mod eronat, foarte multe persoane considera aceasta vestimentatie o moda americana, cand de fapt ea este o traditie europeana aparuta in secolul al XII-lea la universitatile Bologna, Oxford, Cambridge si Paris. Actualul design al robelor are la baza modelele Oxford si Cambridge din secolul al XIV-lea. Acest stil de vestimentatia a fost utilizat si la universitatile americane inca din perioada colonizarii si a fost standardizat prin Codul Interuniversitar din 1895.
Alte simboluri specifice festivitatilor de absolvire sunt sceptrul cu care este condusa ceremonia si drapelul institutiei de invatamant care este un steag in stilul celor medievale.
Secolele al XII-lea / al XIII-lea: apare vestimentatia academica pentru studenti si profesori - roba. Ulterior toca a inlocuit gluga.
Anul 1321: Universitatea Coimbra decide ca toti studentii, licentiatii si doctorii sa poarte roba.
Secolul al XIV-lea: conform reglementarilor privind colegiile din Anglia, vestimentatia tuturor elevilor o constituie robele. Oxford si Cambridge au conturat un design clar pentru robele universitare. exercitand un control riguros asupra tututor detaliilor.
Secolul al XIX-lea: In America sunt reglementate culorile robelor in functie de profilul facultatilor.
Anul 1895: se intruneste Comisia Interuniversitara la Universitatea Columbia. Cu ocazia acestei intruniri s-a stabilit primul cod al vestimentatiei academice care reglementeaza croiala, materialul si culorile ce se vor folosi in functie de specialitati.
Anul 1932: Consiliul American al Educatiei aproba Codul vestimentatiei formulat de Comisia Interuniversitara.
Anul 1959: Codul vestimentatiei academice este actualizat.

Pentru continuarea acestei traditii demersurile noastre se materializeaza in produse si servicii adresate festivitatilor de absolvire.

toga

festivitate absolvire robe absolvire inchirieri robe inchiriere robe liceu  inchirieri robe facultate robe facultate  robe gradinita inchirieri robe gradinita inchirieri robe absolvire inchiriere roba roba toga diploma absolvire fotografii absolvire poze absolventi filmari festivitati absolvire video absolvire albume absolvire poze promotie fotografii absolvire preturi robe preturi inchirieri robe bal absolvire banchet